Pulled chicken curry
Bereidt met de rozemarijn olie van OILBA (4 pers.): Begin met een ketel water te koken met een bouillonblokje en een snufje zout. Als de bouillon kookt, doe je een soepkip erin en laat je deze gaar koken. Ondertussen maak je 500 gram boontjes schoon en snij je ze door midden. 👨🏻🍳
Blancheer de boontjes in kokend gezouten water gedurende 5 minuten. Spoel ze als ze gaar zijn af met koud water, voor behoud van de kleur. Zet vervolgens een ketel met rijst op. 🍚
Snipper nu 1 ui fijn en snij 1 wortel en 1 courgette in reepjes. 🥕
Als de kip gaar is, haal je deze uit het water. Laat deze dan een beetje afkoelen en pluk de kip vervolgens. Doe nu de Rozemarijn olie van OILBA in een wok-pan en wok hierin de ui glazig, voeg dan de wortel en de courgette toe. Ondertussen kook je 500 ml kokosmelk met 100 gram gele curry pasta in een pannetje. Roer hier de gekookte boontjes door. Voeg het curry-mengsel en de geplukte kip bij de groenten in de wokpan toe. 🥄 Giet de rijst af en doe deze in een schaal. Leg hierop het pulled-chicken curry mengsel en serveer het gerecht met een citroen en gehakte peterselie en koriander om het nog meer smaak te geven!🍋 Laat het jullie smaken!•#olie #olijfolie #bio #oliveoil #organic #chicken #pulled #rice # food #cooking #quarantine